با ما تماس بگیرید

0912 484 6329

ایمیل ما

editacdmy@gmail.com

مطالعات طولی

مطالعات طولی

365 Views

مطالعه طولی نوعی مطالعه مشاهده ای و همبستگی است که شامل نظارت بر جمعیت در یک دوره زمانی طولانی است. این نوع مطالعه به محققان اجازه می دهد تا تغییرات و تحولات یک موضوع را در طول زمان پیگیری کنند.

مطالعه طولی چیست؟

در مطالعات طولی، محققین هیچ متغیری را دستکاری نمی کنند یا در محیط دخالت نمی کنند. در عوض، آنها به سادگی مشاهداتی را روی همان گروه از موضوعات در یک دوره زمانی انجام می دهند. مطالعات طولی می توانند به کوتاهی یک هفته یا تا چندین سال یا حتی چند دهه ادامه داشته باشند. برخلاف مطالعات مقطعی که یک لحظه در زمان را اندازه گیری می کنند، مطالعات طولی فراتر از یک لحظه طول می کشد و محققان را قادر می سازد تا روابط علت و معلولی بین متغیرها را کشف کنند.

این نوع مطالعات برای تشخیص هرگونه تغییر، تحول یا الگو در ویژگی های یک جمعیت هدف مفید هستند. مطالعات طولی اغلب در روانشناسی بالینی و رشدی برای مطالعه تغییرات در رفتارها، افکار، احساسات و روندها در طول زندگی استفاده می شود.

به عنوان مثال، یک مطالعه طولی می تواند برای بررسی پیشرفت و رفاه کودکان در دوره های سنی حساس از تولد تا بزرگسالی مورد استفاده قرار گیرد.

مطالعه رشد بزرگسالان هاروارد یکی از طولانی ترین مطالعات طولی تا به امروز است. محققان در این مطالعه، یک گروه مشخص از مردان را برای بیش از 80 سال، با مشاهده متغیرهای روانی اجتماعی و فرآیندهای بیولوژیکی برای پیری سالم و بهزیستی در اواخر عمر دنبال کرده‌اند (برای اطلاعات بیشنر، به مطالعه نسل دوم هاروارد مراجعه کنید).

انواع مطالعات طولی

هنگام طراحی مطالعات طولی، محققان باید موضوعاتی مانند انتخاب نمونه و تعمیم‌پذیری، ریزش و سوگیری انتخاب‌پذیری، اثرات مواجهه مکرر با اندازه‌گیری‌ها، انتخاب مدل‌های آماری مناسب و پوشش بازه زمانی لازم برای ثبت پدیده‌های مورد علاقه را در نظر بگیرند.

مطالعه پانل

مطالعه پانل نوعی طراحی مطالعه طولی است که در آن مجموعه یکسانی از شرکت کنندگان به طور مکرر در طول زمان اندازه گیری می شوند.

داده ها بر روی همان متغیرهای مورد نظر در هر نقطه زمانی با استفاده از روش های سازگار جمع آوری می شوند. این کار، امکان مطالعه تداوم و تغییرات درون افراد را در طول زمان بر روی سازه های کلیدی اندازه گیری شده فراهم می کند.

نمونه‌های برجسته شامل نظرسنجی‌های پانل ملی در مورد موضوعاتی مانند سلامت، پیری، اشتغال و اقتصاد است. مطالعات پانل نوعی مطالعه آینده نگر هستند.

مطالعه کوهورت

مطالعه کوهورت نوعی مطالعه طولی است که از گروهی از افراد که تجربه مشترک یا ویژگی جمعیتی را در یک دوره مشخص مانند سال تولد دارند نمونه گیری می کند. محققان جمعیتی را بر اساس تجربه مشترک یک رویداد خاص مانند تولد، موقعیت جغرافیایی یا تجربه تاریخی مشاهده می کنند. این مطالعات به طور معمول توسط محققان پزشکی استفاده می شود.

گروه ها در یک نقطه شروع شناسایی و انتخاب می شوند (به عنوان مثال تولد، شروع مدرسه، ورود به یک زمینه شغلی) و در زمان به جلو دنبال می شوند. با افزایش سن، داده ها در زیر گروه های همگروهی برای تعیین مسیرهای متفاوت آنها جمع آوری می شود. به عنوان مثال، بررسی اینکه چگونه پیامدهای سلامتی برای گروه های متولد شده در دهه های 1950، 1960 و 1970 متفاوت است.

مطالعات کوهورت نیازی به ارزیابی همان افراد در طول زمان ندارد. آنها فقط به نمایندگی از گروه نیاز دارند.

مطالعه گذشته نگر

در یک مطالعه گذشته نگر، محققان یا داده‌هایی را در مورد رویدادهایی که قبلاً رخ داده‌اند جمع‌آوری می‌کنند یا از داده‌های موجود که قبلاً در پایگاه‌های اطلاعاتی، پرونده‌های پزشکی یا مصاحبه‌ها وجود دارد برای به دست آوردن بینش در مورد یک جمعیت استفاده می‌کنند. مطالعه گذشته نگر زمانی مناسب است که دنبال کردن شرکت‌کنندگان از نقطه شروع گذشته غیرممکن یا غیراخلاقی باشد. به عنوان مثال، مطالعه منشاء اولیه بیماری هایی که در مراحل بعدی زندگی ظاهر می شوند.

مطالعات گذشته نگر به طور موثر “خلاصه ای آنی و لحظه ای” از گذشته را در رابطه با وضعیت فعلی ارائه می دهد. با این حال، نگرانی های مربوط به کیفیت داده های گذشته نگر، تفسیر دقیقی را هنگام استنباط علیت می طلبد. سوگیری های حافظه و حفظ انتخابی بر کیفیت داده های گذشته نگر تأثیر می گذارد.

مزایای مطالعات طولی

به محققان اجازه می دهد تا تغییرات را در طول زمان بررسی کنند

از آنجایی که مطالعات طولی متغیرها را در بازه‌های زمانی طولانی مشاهده می‌کنند، محققان می‌توانند از داده‌های خود برای مطالعه تغییرات رشدی و درک چگونگی تغییر برخی چیزها با افزایش سن استفاده کنند.

اعتبار بالا

از آنجایی که اهداف و قوانین مطالعات بلندمدت قبل از جمع‌آوری داده‌ها تعیین می‌شوند، این مطالعات معتبر بوده و از اعتبار بالایی برخوردار هستند.

سوگیری یادآوری را از بین می برد

سوگیری یادآوری زمانی اتفاق می‌افتد که شرکت‌کنندگان رویدادهای گذشته را به‌دقت به خاطر نمی‌آورند یا جزئیات تجربیات قبلی را حذف نمی‌کنند.

انعطاف پذیری

متغیرها در مطالعات طولی می توانند در طول مطالعه تغییر کنند. حتی اگر مطالعه برای مطالعه یک الگو یا ویژگی خاص ایجاد شده باشد، مجموعه داده ها می تواند نقاط داده یا روابط جدیدی را نشان دهد که منحصر به فرد هستند و ارزش بررسی بیشتر را دارند.

محدودیت های مطالعات طولی

پرهزینه و وقت گیر

مطالعات طولی ممکن است ماهها یا سالها طول بکشد تا آنها را پرهزینه و وقت گیر کند. به همین دلیل، محققان در  جذب شرکت کنندگان با مشکل مواجه می شوند که منجر به حجم نمونه کوچکتر می شود.

حجم نمونه بزرگ مورد نیاز است

انجام مطالعات طولی معمولاً چالش برانگیز است زیرا برای معنی دار بودن هر رابطه یا الگو، به نمونه های بزرگ نیاز است. اگر داده های کافی وجود نداشته باشد، محققان قادر به تولید نتایج نیستند.

شرکت کنندگان تمایل به ترک مطالعه دارند

نه تنها جذب شرکت کننده کار سختی است، بلکه آزمودنی ها نیز به دلایل مختلف مانند بیماری، جابجایی یا عدم انگیزه برای تکمیل مطالعه کامل، مطالعه را ترک کرده یا ترک می کنند.

این تمایل به عنوان ریزش انتخابی شناخته می شود و می تواند اعتبار یک آزمایش را تهدید کند. به همین دلیل، محققانی که از این رویکرد استفاده می‌کنند، معمولاً شرکت‌کنندگان زیادی را جذب می‌کنند و انتظار دارند که تعداد قابل توجهی قبل از پایان از شرکت خارج شوند.

احتمال سوگیری گزارش

مطالعات طولی گاهی اوقات بر نظرسنجی ها و پرسشنامه ها تکیه می کنند که می تواند منجر به گزارش نادرست شود زیرا هیچ راهی برای تأیید اطلاعات ارائه شده وجود ندارد.

نمونه های مطالعات طولی

LeMare و Audet (2006) یک مطالعه طولی بر روی رشد جسمی و سلامت 36 کودک یتیم رومانیایی که توسط خانواده های کانادایی به فرزندخواندگی پذیرفته شده بودند انجام دادند و آنها را با گروهی از کودکانی که در خانواده های عادی کانادایی بزرگ شده بودند مقایسه کردند.

داده ها برای هر کودک در سه مرحله جمع آوری شد: در 11 ماه پس از فرزندخواندگی، در 4.5 سالگی و در سن 10.5 سالگی. دو مجموعه اول نتایج نشان داد که پذیرفته شدگان پشت گروه غیر نهادینه شده بودند، اما در 10.5 سالگی تفاوتی بین دو گروه وجود نداشت. یتیمان رومانیایی با کودکانی که در خانواده‌های معمولی کانادایی بزرگ شده بودند، برخورد کرده بودند.

نقش سازه های روانشناسی مثبت گرا در پیش بینی سلامت روان و پیشرفت تحصیلی در کودکان و نوجوانان (Marques Pais-Ribeiro, & Lopez, 2011)

ارتباط بین رفتار رژیم غذایی و ایجاد پرخوری عصبی (Stice et al., 1998)

استرس تنگناهای آموزشی بر رفاه دانش آموزان تأثیر منفی می گذارد (Cruwys, Greenaway, & Haslam, 2015)

اثرات ناامنی شغلی بر سلامت روانی و کناره گیری (سیدنی و شاوفلی، 1995)

رابطه بین تنهایی، سلامتی و مرگ و میر در بزرگسالان 50 ساله و بالاتر (لو و همکاران، 2012)

تأثیر دلبستگی والدین و کنترل والدین بر شروع زودهنگام مصرف الکل در نوجوانی (ون در وورست و همکاران، 2006)

رابطه بین دین و پیامدهای سلامت در بیماران توانبخشی پزشکی (فیچت و همکاران، 1999)

اهداف داده های طولی و تحقیقات طولی

اهداف گردآوری داده های طولی و تحقیق همانطور که توسط Baltes و Nesselroade (1979) مشخص شده است:

شناسایی تغییرات درون فردی: تغییرات را در سطح فردی در طول زمان بررسی کنید، از جمله روندهای بلندمدت یا نوسانات کوتاه مدت. به اندازه گیری های متعدد و تجزیه و تحلیل در سطح فردی نیاز دارد.

شناسایی تفاوت های بین فردی در تغییرات درون فردی: ارزیابی کنید که آیا تغییرات بین افراد متفاوت است یا خیر و آن را به سایر متغیرها مرتبط کنید. به اندازه گیری های مکرر برای افراد متعدد به علاوه متغیرهای کمکی مربوطه نیاز دارد.

تجزیه و تحلیل روابط متقابل در تغییر: مطالعه کنید که چگونه دو یا چند فرآیند در طول زمان آشکار می شوند و بر یکدیگر تأثیر می گذارند. به داده های طولی بر روی متغیرهای متعدد و مدل های آماری مناسب نیاز دارد.

تجزیه و تحلیل علل تغییرات درون فردی: این هدف به شناسایی عوامل یا مکانیسم هایی اشاره دارد که تغییرات درون افراد را در طول زمان توضیح می دهد. به عنوان مثال، یک محقق ممکن است بخواهد بفهمد که چه چیزی باعث نوسانات خلقی یک فرد در طول روزها یا هفته ها می شود. یا چه چیزی منجر به سود یا زیان سیستماتیک در توانایی های شناختی فرد در طول عمر می شود.

تجزیه و تحلیل علل تفاوت‌های بین فردی در تغییرات درون فردی: مکانیسم‌هایی را که تغییرات درون فردی و تفاوت‌های تغییرات را در بین افراد توضیح می‌دهند، شناسایی کنید. به داده های مکرر در مورد نتایج و متغیرهای کمکی برای افراد متعدد به اضافه مدل های آماری پویا نیاز دارد.

نحوه انجام مطالعه طولی

هنگامی که شروع به توسعه مطالعه طولی خود می کنید، ابتدا باید تصمیم بگیرید که آیا می خواهید داده های خود را جمع آوری کنید یا از داده هایی که قبلاً جمع آوری شده است استفاده کنید.

استفاده از داده های از قبل جمع آوری شده باعث صرفه جویی در وقت شما می شود، اما محدودتر و محدودتر از جمع آوری آن توسط خودتان خواهد بود. هنگام جمع آوری داده های خود، می توانید یک مطالعه گذشته نگر یا آینده نگر را انتخاب کنید.

در یک مطالعه گذشته نگر، شما در حال جمع آوری داده ها در مورد رویدادهایی هستید که قبلاً رخ داده است. برای درک گذشته می توانید اطلاعات تاریخی مانند سوابق پزشکی را بررسی کنید. از سوی دیگر، در یک مطالعه آینده نگر، شما در حال جمع آوری داده ها در زمان واقعی هستید. مطالعات آینده نگر بیشتر برای تحقیقات روانشناسی رایج است.

پس از تعیین نوع مطالعه طولی که انجام خواهید داد، باید تعیین کنید که چگونه، چه زمانی، کجا و بر اساس چه کسی داده ها جمع آوری می شوند.

یک طرح مطالعه استاندارد برای اندازه‌گیری مؤثر جمعیت حیاتی است. هنگامی که یک طرح مطالعه ایجاد می شود، محققان باید همان روش های مطالعه را در طول زمان حفظ کنند تا اعتبار مشاهدات را حفظ کنند.

یک برنامه زمانی باید حفظ شود، نتایج کامل باید با هر مشاهده ثبت شود و تنوع ناظر باید به حداقل برسد.

محققان باید هر موضوع را در شرایط یکسان مشاهده کنند تا آنها را با هم مقایسه کنند. در این نوع طراحی مطالعه، هر موضوع حکم کنترل را دارد.

ملاحظات روش شناختی

ملاحظات روش‌شناختی مهم شامل آزمایش اندازه‌گیری تغییرناپذیری سازه‌ها در طول زمان، مدیریت مناسب داده‌های از دست رفته، و استفاده از طرح‌های طولی تسریع‌شده است که از گروه‌های سنی مختلف در دوره‌های زمانی همپوشانی نمونه‌برداری می‌کنند.

آزمون عدم تغییر اندازه گیری

آزمون عدم تغییر اندازه‌گیری شامل ارزیابی این است که آیا همان سازه به روشی ثابت و قابل مقایسه در چندین نقطه زمانی در تحقیقات طولی اندازه‌گیری می‌شود یا خیر. این شامل ارزیابی عدم تغییر پیکربندی، متریک و اسکالر از طریق رویکردهای تحلیل عاملی تاییدی است. حصول اطمینان از تغییر ناپذیری، هنگام استنتاج در مورد تغییر در طول زمان، اطمینان بیشتری می دهد.

داده های غائب

اگر گروه‌های خاصی کمتر نمایندی شوند یا نتوانند پاسخ دهند، ممکن است داده‌های غائب یا از دست رفته در طول نمونه‌گیری اولیه رخ دهد.

ریزش در طول زمان منبع اصلی است – شرکت کنندگان به دلایل مختلف ترک مطالعه می کنند. پیامدهای داده های از دست رفته کاهش قدرت آماری و سوگیری بالقوه در صورتی که ترک مطالعه غیرتصادفی باشد.

مدیریت مناسب داده های از دست رفته در مطالعات طولی برای کاهش سوگیری و حفظ قدرت بسیار مهم است.

مهم است که با ردیابی شرکت‌کنندگان، به‌روز نگه‌داشتن اطلاعات تماس، مشارکت دادن آنها و ارائه مشوق‌ها در طول زمان، ریزش را به حداقل برسانید.

تکنیک هایی مانند تخمین حداکثر احتمال و انتساب چندگانه جایگزین های بهتری برای روش های قدیمی تر مانند حذف فهرست-گونه هستند. مفروضات مربوط به مکانیسم های داده از دست رفته (به عنوان مثال، نبود داده ها به طور تصادفی) رویکردهای تحلیلی اتخاذ شده را شکل می دهد.

طرح های طولی تسریع شده

طرح های طولی تسریع شده به طور هدفمند داده های گمشده را در گروه های سنی ایجاد می کنند.

طرح‌های طولی تسریع‌شده به‌طور استراتژیک از گروه‌های سنی مختلف در دوره‌های همپوشانی نمونه‌برداری می‌کنند. به عنوان مثال، ارزیابی دانش آموزان کلاس های ششم، هفتم و هشتم در فواصل سالیانه، رشد کلاس 6 تا 8 را در یک مطالعه 3 ساله به جای دنبال کردن یک گروه واحد در آن بازه زمانی پوشش می دهد.

این امر سرعت و کارایی جمع‌آوری داده‌های طولی را افزایش می‌دهد و بررسی اثرات سن/کوهورت را امکان‌پذیر می‌سازد. مدل‌های آماری چند سطحی مناسب برای تجزیه و تحلیل ساختار داده‌های پیچیده به دست آمده مورد نیاز است.

علاوه بر این ملاحظات، بهینه‌سازی فاصله زمانی بین اندازه‌گیری‌ها، به حداکثر رساندن حفظ مشارکت‌کنندگان، و انتخاب متفکرانه مدل‌های تحلیلی که با سؤالات و فرضیه‌های تحقیق همسو می‌شوند نیز برای اطمینان از تحقیقات طولی قوی حیاتی هستند.

بنابراین، هنگام کار با داده‌های اندازه‌گیری مکرر، روش‌شناسی دقیق در طول فرآیند طراحی و تحلیل کلیدی است.

اثرات کوهورت

کوهورت به گروهی اطلاق می شود که در همان سال یا دوره زمانی متولد شده اند. اثرات کوهورت زمانی اتفاق می‌افتد که گروه‌های مختلف مسیرهای متفاوتی را در طول زمان نشان دهند.

اگر در نظر گرفته نشود، اثرات همگروهی می‌تواند منجر به سوگیری شود، به‌ویژه در طرح‌های طولی شتاب‌دار که هم ارزی هم‌گروهی را فرض می‌کنند.

تشخیص اثرات کوهورت مهم است اما می تواند چالش برانگیز باشد زیرا با سن و زمان اثرات اندازه گیری اشتباه گرفته می شود.

جلوه های همگروهی همچنین می تواند با تخمین سایر اثرات مانند اثرات آزمایش مجدد تداخل داشته باشد. این به این دلیل اتفاق می‌افتد که مقایسه گروه‌ها برای تخمین اثرات آزمون مجدد به هم ارزی گروهی متکی است.

به طور کلی، محققان باید اثرات همگروهی را آزمایش و کنترل کنند که در غیر این صورت می‌تواند به نتایج نامعتبر منجر شود. طراحی و تجزیه و تحلیل دقیق مطالعه مورد نیاز است.

دوباره تاثیرات را آزمایش کنید

اثرات آزمون مجدد به افزایش عملکردی اشاره دارد که زمانی رخ می دهد که یک آزمایش مشابه یا مشابه در موارد متعدد انجام شود.

برای مثال، آشنایی با موارد و روش‌های آزمون ممکن است به شرکت‌کنندگان اجازه دهد تا نمرات خود را در آزمون‌های مکرر بالاتر و فراتر از هر تغییر واقعی بهبود بخشند.

نمونه های خاص عبارتند از:

  • تست‌های حافظه – فهم اینکه معمولا کدام آیتم‌ها سنجیده می شوند می‌تواند به طور مصنوعی عملکرد را در طول زمان افزایش دهد
  • تست های شناختی – آشنایی با فرمت آزمون و خواسته های خاص آزمون می تواند نمرات را افزایش دهد
  • اقدامات نظرسنجی – به خاطر سپردن پاسخ‌های قبلی می‌تواند پاسخ‌های آینده را  در طول دفعات بعدی تست دچار سوگیری کند.
  • مصاحبه ها – راحتی با مصاحبه کننده و فرآیند می تواند منجر به افزایش حس راحتی یا یادآوری شود.

برای تخمین اثرات بازآزمایی، عملکرد گروه‌های آزمایش‌شده مجدد با گروه‌هایی که برای اولین بار در آزمون شرکت می‌کنند مقایسه می‌شود. هر گونه واگرایی نشان دهنده نمرات افزایش یافته به دلیل آزمایش مجدد و نه تغییر واقعی است.

اگر در تجزیه و تحلیل دقت نکنید، دستاوردهای آزمون مجدد را می توان با تغییرات واقعی درون فردی یا تفاوت های بین فردی اشتباه گرفت. این امر اعتبار یافته های طولی را تضعیف می کند. بنابراین، آزمایش و کنترل اثرات آزمایش مجدد از ملاحظات مهم در تحقیقات طولی است.

تجزیه و تحلیل داده های طولی

داده های طولی شامل ارزیابی های مکرر متغیرها در طول زمان است که به محققان امکان می دهد ثبات و تغییر را مطالعه کنند. انواع مدل های آماری را می توان برای تجزیه و تحلیل داده های طولی مورد استفاده قرار داد، از جمله مدل های منحنی رشد پنهان، مدل های چند سطحی، مدل های حالت پنهان و ویژگی های دیگر.

مدل‌های منحنی رشد نهفته به محققان این امکان را می‌دهد که تغییرات درون فردی را در طول زمان مدل‌سازی کنند. به عنوان مثال، می توان پارامترهای مربوط به سطوح پایه افراد را بر اساس برخی معیارها، مسیر خطی یا غیرخطی تغییر در طول زمان و تغییرپذیری حول آن پارامترهای رشد تخمین زد. این مدل ها برای تخمین نیاز به امواج چندگانه داده های طولی دارند.

مدل‌های چند سطحی برای داده‌های طولی با ساختار سلسله مراتبی، با مشاهدات سطح پایین‌تر (به عنوان مثال، اندازه‌گیری‌های مکرر) که در واحدهای سطح بالاتر (مثلاً افراد) تودرتو هستند، مفید هستند. آنها می توانند تنوع را هم در درون و هم بین افراد در طول زمان مدل کنند.

بسیاری از تکنیک‌های دیگر مانند تحلیل انتقال پنهان، تحلیل تاریخچه رویداد و مدل‌های سری زمانی وجود دارند که برای سؤالات پژوهشی خاص با داده‌های طولی کاربردهای تخصصی دارند. انتخاب مدل به فرضیه ها، مقیاس زمانی اندازه گیری ها، محدوده سنی تحت پوشش و عوامل دیگر بستگی دارد.

به طور کلی، این مدل‌های آماری مختلف، امکان بررسی سؤالات مهم در مورد فرآیندهای رشد، تغییر و ثبات در طول زمان، توالی علّی، و منابع متغیر بین فردی و درون فردی را فراهم می‌کنند. با این حال، محققان باید به دقت مفروضات مدل هایی را که انتخاب می کنند در نظر بگیرند.

مقایسه مطالعات طولی در مقابل مطالعات مقطعی

مطالعات طولی و مطالعات مقطعی دو طرح مطالعه مشاهده‌ای متفاوت هستند که در آن محققان یک جمعیت هدف را بدون دستکاری یا تغییر محیط طبیعی که شرکت‌کنندگان در آن حضور دارند، تجزیه و تحلیل می‌کنند.

با این حال، تفاوت های ظاهری بین این دو شکل مطالعه وجود دارد. یک تفاوت کلیدی این است که مطالعات طولی نمونه مشابهی از افراد را در یک دوره زمانی طولانی دنبال می‌کنند، در حالی که مطالعات مقطعی به ویژگی‌های جمعیت‌های مختلف در یک لحظه معین از زمان نگاه می‌کنند.

مطالعات طولی معمولاً به زمان و منابع بیشتری نیاز دارند، اما می‌توان از آنها برای شناسایی روابط علت و معلولی و مشخص کردن الگوهای بین افراد استفاده کرد.

از سوی دیگر، مطالعات مقطعی معمولا  ارزان‌تر و سریع‌تر باشند، اما فقط می‌توانند تصویری فوری از یک نقطه از زمان ارائه دهند و بنابراین نمی‌توانند روابط علت و معلولی را شناسایی کنند.

هر دو مطالعه برای روانشناسان برای مشاهده گروه مشخصی از موضوعات ارزشمند هستند. با این حال، مطالعات مقطعی برای ایجاد ارتباط بین متغیرها سودمندتر هستند، در حالی که مطالعات طولی برای بررسی یک توالی از رویدادها ضروری است.

سوالات متداول

آیا مطالعات طولی کیفی هستند یا کمی؟

مطالعات طولی معمولاً کمی هستند. آنها داده های عددی را از موضوعات مشابه برای ردیابی تغییرات و شناسایی روندها یا الگوها جمع آوری می کنند. با این حال، آنها همچنین می توانند شامل عناصر کیفی، مانند مصاحبه یا مشاهدات، برای ارائه درک عمیق تر از پدیده های مورد مطالعه باشند.

 تفاوت بین مطالعه طولی و مورد شاهدی چیست؟

مطالعات مورد-شاهدی گروه ها را به صورت گذشته نگر مقایسه می کنند و نمی توان از آنها برای محاسبه ریسک نسبی استفاده کرد. اگرچه مطالعات طولی می توانند گروه ها را به صورت گذشته نگر یا آینده نگر مقایسه کنند. در مطالعات مورد-شاهدی، محققان گروهی از افرادی را که به بیماری خاصی مبتلا شده‌اند مطالعه می‌کنند و آنها را با یک نمونه بدون بیماری مقایسه می‌کنند. مطالعات مورد-شاهدی به یک موضوع یا یک مورد منفرد نگاه می کنند، در حالی که مطالعات طولی بر روی گروه بزرگی از افراد انجام می شود.

آیا مطالعه طولی دارای گروه کنترل است؟

بله، یک مطالعه طولی می تواند یک گروه کنترل داشته باشد. در چنین طرحی، یک گروه (گروه آزمایش) تحت درمان یا مداخله قرار می گیرند، در حالی که گروه دیگر (گروه کنترل) دریافت نمی کنند. سپس هر دو گروه به مرور زمان مشاهده می‌شوند تا ببینند آیا تفاوت‌هایی در پیامدها وجود دارد، که می‌تواند تأثیر درمان یا مداخله را نشان دهد. با این حال، همه مطالعات طولی دارای یک گروه کنترل نیستند، به ویژه مطالعات مشاهده ای و بدون آزمایش یک مداخله خاص.

مطالب مرتبط مفید

آکادمی ویرایش ایران

آکادمی ویرایش ایران از سال 1395 فعالیت حرفه ای خود را در زمینه ویرایش تخصصی مقالات علمی (ویرایش نیتیو)، ترجمه فارسی به انگلیسی حرفه ای مقالات برای ارسال به ژورنال های ISI و آموزش مقاله نویسی تخصصی و جامع آغاز کرد.

بدون نظر

پاسخگوی سوالات و نظرات شما هستیم

•   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   •  

نظرات شما