مطالعه پایلوت یا مقدماتی
مطالعه مقدماتی که به عنوان مطالعه امکانسنجی نیز شناخته میشود، یک مطالعه اولیه در مقیاس کوچک است که قبل از تحقیق اصلی برای بررسی امکانسنجی یا بهبود طرح تحقیق انجام میشود.
مطالعات پایلوت می توانند قبل از انجام یک پروژه تحقیقاتی در مقیاس کامل بسیار مهم باشند و به طراحی روش ها و پروتکل تحقیق کمک کنند.
جزئیات مطالعه پایلوت
مطالعه پایلوت یک مرحله اساسی از فرآیند تحقیق است. که می تواند به شناسایی مسائل طراحی و ارزیابی امکان سنجی، عملی بودن، منابع، زمان و هزینه مطالعه قبل از انجام تحقیق اصلی کمک کنند.
این مسئله شامل انتخاب چند نفر و امتحان کردن مطالعه روی آنها است. با شناسایی هر گونه نقص در رویه های طراحی شده توسط محقق می توان در زمان و در برخی موارد در هزینه صرفه جویی کرد.
یک مطالعه پایلوت می تواند به محقق کمک کند تا هرگونه ابهام (به عنوان مثال، چیزهای غیر معمول)، سردرگمی در اطلاعات داده شده به شرکت کنندگان، یا مشکلات مربوط به کار طراحی شده را تشخیص دهد.
گاهی اوقات کار خیلی سخت است، و محقق ممکن است یک اثر کف دریافت کند، زیرا هیچ یک از شرکت کنندگان اصلاً نمی توانند امتیاز بگیرند یا نمی توانند کار را کامل کنند – همه عملکردها پایین هستند.
اثر مخالف، تاثیر سقفی (ceiling effect) نام دارد یعنی، زمانی که کار آنقدر آسان است که همه تقریباً به امتیازات کامل یا عملکرد عالی دست مییابند و «به سقف میزنند».
این امر محققین را قادر می سازد تا حجم نمونه مناسب، بودجه متناسب با آن را پیش بینی کرده و طراحی مطالعه را قبل از انجام یک پروژه در مقیاس کامل بهبود بخشند.
مطالعات پایلوت همچنین دادههای اولیه را برای دستیابی به بینش در مورد نتایج بالقوه آزمایش پیشنهادی خود در اختیار محققان قرار میدهد.
با این حال، از مطالعات پایلوت نباید برای آزمایش فرضیه ها استفاده شود، زیرا توان و حجم نمونه مناسب محاسبه نشده است. در عوض، مطالعات اولیه باید برای ارزیابی امکانسنجی جذب مشارکتکنندگان یا طراحی مطالعه استفاده شود.
با انجام یک مطالعه پایلوت ، محققان برای رویارویی با چالش هایی که ممکن است در مطالعه بزرگتر ایجاد شود، آمادگی بیشتری خواهند داشت. آنها با ابزارهایی که برای جمع آوری داده ها استفاده خواهند کرد، اطمینان بیشتری خواهند داشت.
مطالعات اولیه متعدد ممکن است در برخی از مطالعات مورد نیاز باشد و ممکن است از روش های کمی و کیفی استفاده شود.
برای جلوگیری از سوگیری، مطالعات پایلوت معمولاً بر روی افرادی انجام میشود که تا حد امکان شبیه به جمعیت هدف هستند، اما نه بر روی افرادی که بخشی از نمونه نهایی خواهند بود.
از بازخورد شرکت کنندگان در مطالعه پایلوت می توان برای بهبود تجربه برای شرکت کنندگان در مطالعه اصلی استفاده کرد. این ممکن است شامل کاهش بار شرکت کنندگان، بهبود دستورالعمل ها، یا شناسایی مسائل اخلاقی بالقوه باشد.
مطالعه پایلوت آزمایشی
در یک مطالعه پایلوت با طراحی آزمایشی، میخواهید مطمئن شوید که سنجش های شما در رابطه با این متغیرها قابل اعتماد و معتبر هستند.
همچنین میخواهید بررسی کنید که میتوانید به طور مؤثر متغیرهای مستقل خود را دستکاری کنید و میتوانید متغیرهای مخدوشکننده بالقوه را کنترل کنید.
یک مطالعه پایلوت به تیم تحقیقاتی اجازه می دهد تا تجربه و آموزش کسب کنند، که می تواند به ویژه در صورت استفاده از تکنیک ها یا روش های آزمایشی جدید مفید باشد.
مطالعه پایلوت پرسشنامه ای
انجام یک مطالعه آزمایشی پرسشنامه به دلایل زیر مهم است:
بررسی کنید که پاسخ دهندگان اصطلاحات استفاده شده در پرسشنامه را درک کنند.
بررسی کنید که از سؤالات احساسی استفاده نشود، زیرا آنها افراد را حالت تدافعی نشان می دهند و می توانند پاسخ های آنها را باطل کنند.
بررسی کنید که از سؤالات اصلی استفاده نشده باشد زیرا می تواند پاسخ پاسخ دهنده را مغرضانه کند.
اطمینان حاصل کنید که پرسشنامه می تواند در مدت زمان معقولی تکمیل شود. اگر خیلی طولانی باشد، پاسخ دهندگان ممکن است علاقه خود را از دست بدهند یا زمان کافی برای تکمیل آن نداشته باشند، که می تواند بر نرخ پاسخ و کیفیت داده تأثیر بگذارد.
مزایای مطالعه پایلوت
- با شناسایی و پرداختن به مسائل در مطالعه پایلوت، محققان می توانند خطاها و خطرات در مطالعه اصلی را کاهش دهند. این امر پایایی و اعتبار نتایج مطالعه اصلی را افزایش می دهد.
- ارزیابی عملی بودن و امکان سنجی مطالعه اصلی
- آزمایش اثربخشی ابزارهای تحقیق
- شناسایی و رفع هرگونه ضعف یا مشکل لجستیکی
- جمع آوری داده های اولیه
- برآورد زمان و هزینه های مورد نیاز برای پروژه
- تعیین منابع مورد نیاز برای مطالعه
- شناسایی ضرورت اصلاح رویه هایی که داده های مفیدی را به دست نمی آورند
- افزودن روایی و پایایی به مطالعه
- پیش آزمون قالب مصاحبه
- محققین را قادر می سازد تا شیوه های منسجم را توسعه دهند و با رویه های موجود در پروتکل آشنا شوند
- رسیدگی به مسائل ایمنی و مشکلات مدیریتی
محدودیت های مطالعه پایلوت
- نیاز به هزینه، زمان و منابع اضافی.
- موفقیت مطالعه اصلی را تضمین نمی کند.
- آلودگی (به عنوان مثال: اگر داده های مطالعه آزمایشی یا شرکت کنندگان آزمایشی در نتایج مطالعه اصلی گنجانده شود).
- در صورت انتشار نتایج مطالعه آزمایشی، نهادهای تأمین مالی ممکن است تمایلی به تأمین مالی یک مطالعه بیشتر نداشته باشند.
- به دلیل حجم نمونه کوچک، قدرت ارزیابی اثرات درمان را ندارد.
مثال های مطالعه پایلوت
ویسکوکانالوستومی: یک مطالعه آزمایشی (Carassa، Bettin، Fiori، و Brancato، 1998)
مطالعه آزمایشی بین المللی اسکیزوفرنی WHO (سارتوریوس، شاپیرو، کیمورا، و بارت، 1972)
استفان لابرژ از دانشگاه استنفورد در دهه 80 مجموعه ای از آزمایش ها را انجام داد که رویای شفاف را بررسی می کرد. در سال 1985، او یک مطالعه آزمایشی انجام داد که نشان داد درک زمان مانند زمان بیداری است. به طور خاص، او از شرکتکنندگان خواست تا به حالت رویای شفاف بروند و ده ثانیه شمارش کنند و شروع و پایان را با حرکات چشم از پیش تعیینشده اندازهگیری شده با EOG نشان دهند.
دهان به دهان منفی توسط مصرف کنندگان ناراضی: یک مطالعه آزمایشی (ریچینز، 1983)
یک مطالعه آزمایشی و کارآزمایی تصادفی کنترل شده برنامه شفقت به خود آگاهانه (نف و گرمر، 2013)
مطالعه آزمایشی پیشگیری ثانویه از اختلال استرس پس از سانحه با پروپرانولول (Pitman et al., 2002)
در مشاهدات بدون ساختار، محقق تمام رفتارهای مرتبط را بدون سیستم ثبت می کند. ممکن است موارد زیادی برای ثبت وجود داشته باشد و رفتارهای ثبت شده لزوماً مهم ترین آنها نیستند، بنابراین این رویکرد معمولاً به عنوان یک مطالعه آزمایشی برای مشاهده اینکه چه نوع رفتارهایی ثبت می شود استفاده می شود.
دیدگاههای استفاده از تلفنهای هوشمند در مطالعات رفتار سفر: یافتههای یک بررسی ادبیات و یک مطالعه آزمایشی (Gadziński، 2018)
پاسخگوی سوالات و نظرات شما هستیم